Dorpen & steden in Groningen

Groningen is qua oppervlakte een van de kleinere provincies van Nederland en telt na Drenthe, Friesland en Zeeland het minst aantal inwoners. Daarentegen scoort het wat betreft plaatsen weer erg goed. Groningen heeft namelijk maar liefst meer dan 600 dorpjes en steden!

Het Blauwe Lint heeft enkele bijzondere gehuchten al voor uitgezocht. Wat dacht u van Schapenbulten, Ladysmith en Brillerij? Deze plaatsjes zijn veelal klein maar hebben allemaal hun eigen charmante details. Breng hier eens een bezoekje als u het echte Groningse platteland wilt ontdekken.

Stedentrip in eigen land - bezoek Groningen

U kunt de provincie natuurlijk niet verlaten zonder de hoofdstad te bezoeken. Groningen is een veelzijdige stad die voornamelijk bekend staat om haar studentenleven en vermaarde universiteit. Groningen heeft u echter nog veel meer te bieden!

Zo komt u gegarandeerd heerlijke restaurantjes, mooie architectuur en culturele musea tegen. Heeft u al eens kennis gemaakt met de stad Groningen? Dan zijn Winschoten en Delfzijl ook zeker het brengen van een bezoekje waard.

krul footer