Zeilboot huren in Groningen

Zeilboot huren in Groningen? Het Oldambtmeer nabij Blauwestad en Midwolda staat bekend als een prachtig Gronings water dat zich uitstekend leent voor diverse watersporten, waaronder zeilen. Bij Huninga’s Watersport kunt u naast boten, jachten, sloepen en kajaks mooie zeilboten huren. Het gaat om een gebruiksvriendelijke, sportieve open zeilboot van maar liefst 6.5 meter lang: De Polyvalk. Voor meer informatie kijkt u op watersporthuningas.nl. Uiteraard is het ook mogelijk om, in plaats van een zeilboot in Groningen te huren, met uw eigen boot het Oldambtmeer op te gaan!

De perfecte zeillocatie in Groningen

Het Oldambtmeer is een perfecte zeillocatie in Groningen. Het in Oost-Groningen gelegen water is ruim 800 hectare groot en ligt tussen Blauwestad, Midwolda en Winschoten in. Het meer is gemiddeld 1,30 meter diep en daarom erg geschikt over zeilboten en andere watersporten. Ook is het Oldambtmeer per boot te bereiken vanaf het Winschoterdiep en is er een noordelijke vaarverbinding via het Termunterzijldiep met Delfzijl, de Dollard en het Damsterdiepcircuit. Kortom, dé locatie in Groningen om zeilboten te huren en een dagje te zeilen of zelfs een complete zeilvakantie te beleven.

Zeilcursus in Groningen

Ook is het mogelijk om zeilcursussen in Groningen te volgen, zodat u binnenkort ook zelf het Oldambtmeer op kunt gaan en zeilervaring op kunt doen. Bij Zeilschool Blauwestad kunnen zelfs kinderen vanaf 8 jaar al deelnemen aan jeugdzeilcursussen. Daarnaast is er tevens de mogelijkheid zeilen in Groningen te combineren met een comfortabel verblijf op één van de bij Het Blauwe Lint aangesloten hotels, campings, groepsaccommodaties en B&B’s. Tijdens uw verblijf bevindt u zich aan of nabij het Oldambtmeer, zodat u snel en eenvoudig een zeilboot kunt huren en kunt gaan zeilen in het mooie Groningen.

krul footer