bezoekonzewebsite

Eropuit in Groningen? Ga dan naar Museum Stoomgemaal in Winschoten

Leuk dagje uit in Groningen? Dan is Museum Stoomgemaal in Winschoten een absolute aanrader. De geschiedenis van dit stoomgemaal is begonnen met de bouw van een watermolen. Deze molen werd ingezet voor het opwekken van stroom en niet veel later kwam er een tweede watermolen bij. Door de verwoestende kracht van de natuur zijn beide watermolens vernield.

Een daarvan kon nog herbouwd worden. Voor de andere molen is het stoomgemaal in de plaats gekomen. Enige jaren later is deze met een tweede uitgebreid. Zoals zij toen gemaakt zijn, kunt u ze nu nog steeds bewonderen!

Leuke informatie over het stoomgemaal in Groningen 

Wij geven u graag wat leuke informatie over het stroomgemaal in Groningen. Het 'onder stoom' gaan van het stoomgemaal is een tijdrovend proces. Het langzaam opstoken, draaien, stoom afblazen en dan weer geleidelijk af laten koelen kost ongeveer een week. Dit proces wordt ondersteunt door een groep vrijwilligers die erg hard werken. Het aantal stoomdagen, dus de dagen dat het stoomgemaal draait en dat u het kunt bezoeken in het mooie Groningen is daarom beperkt.

Op onze website kunt u vooraf bekijken welke dagen stoomdagen zijn. Het elektrische watergemaal van het museum wordt gelukkig vaker in werking gezet! De vrijwilligers vertellen u graag meer over de geschiedenis van beide gemalen, over de werking en over welke technieken daarbij gebruikt worden.

Faciliteiten en activiteiten bij Museum Stoomgemaal Winschoten 

Bij het stoomgemaal in Winschoten geniet u van uitstekende faciliteiten en leuke activiteiten. Het museum bezoeken is al een activiteit op zich maar daarnaast kunt u ook terecht in het naastgelegen bezoekerscentrum. Hier leert u onder andere meer over de geschiedenis van het bemalen. Het Museum Stoomgemaal onderhoudt goed contact met meerdere locaties uit de omgeving.

Zo kunt u voor een lekker hapje en drankje terecht bij het restaurant 'In Den Stallen'. Ook kunt u een bezoek aan het stoomgemaal combineren met het Bus Museum in Windschoten waarbij u onder andere een ritje maakt met de trein en een historische bus.

Bent u op zoek naar een originele trouwlocatie of wilt u de mooiste dag van uw leven vastleggen met een bijzondere fotoreeks? Ook dan kunt u bij het stoomgemaal terecht. Wij zorgen ervoor dat het een dag wordt om nooit te vergeten!

Drie redenen om een bezoek te brengen aan Museum Stoomgemaal:

  • U leert van alles over de geschiedenis van het stoomgemaal en omgeving
  • Perfecte activiteit om te combineren met een van de leuke uitstapjes in de omgeving
  • Ook zeer geschikt als trouwlocatie

bezoekwebsite

Agenda

krul footer