bezoekonzewebsite

Klokkengieterijmuseum in Heiligerlee, Groningen

In het klokkengieterij museum in Heiligerlee in Groningen kunnen ze u alles vertellen en laten zien over het maken van klokken. In het museum worden demonstraties klokkengieten gegeven en is een rijke collectie aan klokken, speelwerken en uurwerken te bezichtigen.

Demonstratie klokkengieten in de unieke gietkuil in Groningen

Het klokkengieterij museum in Groningen beschikt als enige museum in Nederland over een gietkuil waar grote klokken gemaakt worden. Er worden demonstraties gegeven waarbij u zelf kunt ervaren hoe het proces in zijn werk gaat. U kunt niet alleen zien hoe de klokken worden gemaakt, maar als u dat wilt mag u ons ook een handje helpen.

Collectie

Grote collectie aan klokken, uurwerken en speelwerken

Het museum bezit een rijke collectie aan klokken, speelwerken en uurwerken vanaf de dertiende eeuw. De verzameling toont de geschiedenis van het klokken gieten in Nederland, waarbij het hele proces aan de hand van documentaires wordt getoond. In het museum is niet alleen veel te zien, u kunt er ook van alles doen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook zelf een carillon bespelen of assisteren bij het klokken gieten.

Drie redenen om een bezoek te brengen aan het Klokkengieterijmuseum Heiligerlee:

  • U leert alles over de geschiedenis van klokken
  • Het museum beschikt over een unieke gietkuil
  • Tevens een originele trouwlocatie

bezoekwebsite

krul footer