Dagje weg in Groningen

Een gezellig dagje ertussenuit met het gezin, uw partner of met de vriendengroep? Dat kan in Groningen! De provincie telt talloze leuke musea, steden en activiteiten voor elke leeftijdscategorie. In Groningen beleeft u gegarandeerd ontzettend veel plezier en ziet u de mooiste dingen.

Kunst en cultuur in Groningen

De kunst- en cultuurliefhebber kan een bezoekje brengen aan een van de musea of galerieën. Verdiep u bijvoorbeeld eens in de bijzondere wereld van de glaskunst. In Galerie Di Vetro vindt u de meest bijzondere objecten gemaakt van glas. Ook kunt u hier een workshop volgen waarmee u de kunstvorm zelf onder de knie krijgt.

Ook het Museum Stoomgemaal is een echte aanrader. Hier leert u alles over de werking van het stoomgemaal en ziet u het grote gevaarte ook echt aan het werk! Dit museum is ook erg leuk om met (kleine) kinderen te bezoeken.

Actief dagje weg in Groningen

Voor de actieve bezoeker van Groningen zijn er ook genoeg mogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een prachtige wandel- of fietstocht door de mooie natuur?

Om de dag af te sluiten kunt u heerlijk dineren in een van de uitstekende restaurantjes. In Pannenkoekenhuis d' Olle Smidse kunt u terecht voor de lekkerste pannenkoeken, en in Hotel Restaurant Victoria voorzien ze u graag van een culinaire maaltijd.

Naast uitleven op het land kunt u zich ook nog uitleven op het water. U kunt met Pieter Dekker Rondvaarttochten de mooiste plekjes van Groningen ontdekken. Als u liever zelf vaart, kunt u een boot huren bij Huninga's watersport.

krul footer