Blauwestad bezoeken

Blauwestad is een waterrijk natuur- en woongebied ten oosten van de stad Groningen. Het gebied bestond vroeger uit land- en tuinbouw. Na overleg met de bewoners is er een prachtig meer aangelegd: het Oldambtmeer. Daaromheen is Blauwestad gebouwd. Het doel was om meer recreanten deze kant van Groningen op te krijgen.

Het project is zeer succesvol gebleken. Door alle bijzondere (recreatie)bedrijven die nu in Blauwestad en omgeving zijn gehuisvest, kunt u hier heerlijk recreëren.

Overnachten in de omgeving van Blauwestad

In en rondom Blauwestad vindt u veel mooie hotels, campings en Bed & Breakfasts waar u kunt overnachten. U kunt kiezen voor slechts één nachtje, zodat u daarna weer verder kunt reizen om de rest van de provincie te verkennen. Het is echter ook mogelijk om voor langere periode te blijven en hier uw vakantie door te brengen!

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een appartement. Het appartement is van alle gemakken voorzien en biedt u dezelfde luxe als thuis.

U beleeft het in Blauwestad

Er is meer dan genoeg te doen en te beleven in Blauwestad! Het Oldambtmeer zorgt ervoor dat Blauwestad een echt water(sport)paradijs is. U kunt hier zeilen, surfen, varen en natuurlijk zwemmen.

Ook als u niet van water houdt, is er genoeg te ondernemen. Wat dacht u van een culturele route langs alle galerieën die Blauwestad rijk is? Het gebied is voorzien van meerdere prachtige musea dus de kunstliefhebber is hier zeker op zijn plaats.

Als u eropuit bent met uw kinderen, kunt u een bezoek brengen aan het overheerlijke pannenkoekenhuis, een van de leuke binnenspeeltuinen of gaan bowlen! Met zowel droog als nat weer zijn er genoeg gezellige activiteiten te bedenken.

krul footer